Владислав Горанов: Ръстът на икономиката дава възможности за повече разходи

Предаване: Панорама, 01.12.2017

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Далеч сме от средноевропейското ниво, но сме по средата на пътя. От 28% БВП от средното за европейското ниво стигнахме около 50%. Ръстът на икономиката дава възможности за повече разходи. Част от успехите на българската икономика се дължат на това, че се ползваме с позитивите и негативите на европейския пазар", заяви Горанов.

"В българската здравна система има стопроцентов набор от медикаменти, които могат да задоволят всички потребности на пациентите. Големите фармацевтични компании искат да продадат на малкия български пазар скъпи лекарства, без да е сигурно, че те превъзхождат тези, които са произведени преди една година", обясни министърът.

"Това не е новина", заяви Горанов, попитан как се е почувствал заради спуснатите черни знамена от фасадата на Българската академия на науките (БАН) като форма на протест заради недостатъчното средства в бюджета за следващата година.

"Новина е, че има 65 млн., освен 5-те, които се добавиха към бюджета на БАН, които са планирани за научни проекти в националния бюджет", каза Горанов. Той обясни, че от академията могат да кандидатстват и по европроекти.

Владислав Горанов обяви, че ще бъдат отпуснати пари за ремонта на храм паметника "Св. Александър Невски" в София и на храма в българския манастир в Атон, като правителството ще ги гласува на заседанието си на 6 декември.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад