Волен Сидеров: Има натиск отвън за приемането на Истанбулската конвенция

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

По думите му ГЕРБ имат слабостта да се поддават по-лесно на такива натиски. Той определи ролята на патриотите като спираща и сериозна и изрази задоволство по отношение решението на ГЕРБ да забавят приемането на документа. Силният обществен отзвук, категоричната реакция на Църквата също провокираха това решение.

Според Сидеров срещу насилието в българските закони има предвидени достатъчно мерки. Той подчерта, че нямаме нужда от още конвенции, които да се съсредоточават върху определен вид насилие. "Насилието е насилие върху жени, деца, мъже - няма значение. Домашното насилие също се обхваща от българския наказателен кодекс."

Волен Сидеров: В Европарламента и в Европа като цяло има такива течения, които натискат да бъдат приети еднополови бракове, включително сега "Зелените" са много модни. Тяхната група - тук беше наскоро една тяхна представителка.

По думите му те са проводници именно на такива идеи, като посочи и че от тяхната група е и човекът, който иска да се приеме кръвосмешението. Те са тези, които пробват да прокарват различни скандални предложения, допълни той.

Вижте целия разговор във видеото.