Волен Сидеров: След десет години в НАТО ние сме държава без армия

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Според лидера на "Атака" Волен Сидеров в момента в България сме в състояние на подготовка за война. В студиото на "Още от деня" той обясни, че тук се готвят да се разположат не само команден център, а и танкове. Сидеров каза, че преди седмица е имало среща на Комисията по отбрана, от която е станало ясно, че ние имаме малко техника, това, което го има, почти не работи или не може да се движи. "След десет години в НАТО ние сме държава без армия", заяви той. Според лидерът на "Атака" НАТО няма да дойде тук за добро, а за да ни използва за плацдарм за действия срещу Русия.

Той смята, че Русия е в пълното си право да поддържа във военно отношение определено ниво, защото се чувства застрашена. След като НАТО е обявило страната за враг, е естествено да вземе мерки да се защити, обясни Сидеров. "В случая не е агресор Русия, а е агресор НАТО", заяви той. Според него да се говори, че Крим е анексиран е спекулация, защото по този начин Щатите искат да изкарат Русия агресор. Според него това, което става в Украйна е избиване на цивилно население от украинските войски по един варварски начин. Той смята, че факта, че Европа не се възмущава от това, говори за двойни стандарти.

"Какво положително да виждам в действията на САЩ и НАТО", попита Сидеров. Според него във Вашингтон са много изнервени, защото стратегията им след 1990 година не върви така, както са я мислели. Сидеров смята, че това, че Русия е станала силна страна изнервя САЩ. "Когато виждат, че някой им оспорва лидерството, са готови на всичко", каза той.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад