Връстници на прехода – най-младите депутати от новите парламентарни сили

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ гостуваха най-младите депутати от новите парламентарни сили - Димитър Делчев от Реформаторския блок, Юлиан Ангелов - Патриотичен фронт и Светослав Белемезов - АБВ.

Димитър Делчев подчерта, че уважението към институциите е отстъпило. Доверието в институциите е ниско, тъй като някои от тях не функционират така, както трябваше да функционират, каза той. Според него Народното събрание е органът, който трябва да създаде правилата, по които българските граждани да се развиват нормално. Той смята, че трябва да се инвестира повече в образованието, тъй като системата не е на добро ниво.

Юлиан Ангелов заяви, че тепърва предстоят следващ кръг разговор с партия ГЕРБ, за да се намерят допирни точки, по които да има съгласие. Акцентира и на това, че политическите партии трябва да намерят съответните теми, които са важни за държавата и да ги решават.

Според Светослав Белемезов в момента най-лошият възможен сценарий пред България е несформиране на правителство и нови избори. Той смята, че не е национално отговорно текущото правителство да си измива ръцете с предишното и това би искал да се промени в следващия парламент.