В.Симеонов: Под прикритието преместваем обект това всъщност са незаконни строежи

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Валери Симеонов беше гост в "Денят започва" и първата тема, която коментира, беше за шума на заведенията късно вечер, който пречи на живеещите наблизо да спят.

"Шумът обикновено е в основата на много битови скандали и най-вече етнически - такъв беше случаят в Гърмен, такива случаи имахме на много други места", отбеляза той. И беше категоричен, че българското общество, българската държава, всички ние трябва да решим регулирането на шума, за да направим обстановката, в която живеем, малко по-нормална.

Направил е и тази година проверка в първия ден на сезона на шумовата среда в Слънчев бряг с подкрепа на полицията. Установили са нарушения в няколко заведения. "Законът и в момента казва от 23 часа до 7 часа сутринта никой няма право да озвучава в открити заведения", подчерта вицепремиерът. И заяви, че никой не е над закона.

Валери Симеонов потвърди отново, че петте заведения на южния плаж в Слънчев бряг трябва да бъдат съборени. И беше категоричен, че те са незаконни, защото те не отговарят на никакви изисквания на закона за устройство на територията.

"Под прикритието преместваем обект това всъщност представляват едни огромни незаконни строежи", отбеляза Симеонов.

Заведенията, които са на пясъка, по Закона за устройството на Черноморското крайбрежие могат да бъдат само четири вида - те могат да бъдат само заведения за бързо обслужване, каза още вицепремиерът.

По думите му друго сериозно нарушение е изместеното течение на реката, което преди да бъде изместено е преминавало през териториите на едно от заведенията.

Вицепремиерът Валери Симеонов ще подаде днес сигнал в прокуратурата за незаконно строителство на плажа в Слънчев бряг.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад