Web коментар на Людмил Кърджилов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В рубриката "Web коментар" на "Още от деня" днес коментар по темата за самоизключването на Георги Първанов и Румен Петков от деня направи Людмил Кърджилов, управител на dariknews.bg

По думите му в момента се отдава прекалено голямо значение на случващото се в БСП, защото в момента Българската социалистическа партия задава дневния ред на обществото, но съвсем скоро това няма да е така. Избирателите ще решат колко мандата ще вземе АБВ на евроизборите и колко - БСП. Според него по-важното е, че в момента се води лидерска битка в рамките на социалистическата партия - между амбициите на президента Първанов и амбициите на лидера на БСП Станишев.

Кърджилов изрази мнението си, че "цепенето" на БСП е акт за пред останалата част от аудиторията. Ако се върнем назад в историята, припомни той, социалистите са били винаги монолитни. Георги Първанов и Румен Петков са изявени социалисти - от много години и няма да загърбят с лека ръка идеите на социалистическата партия чрез едно ново движение АБВ. "АБВ е част от социалистическата партия, но пред обществото те ще играят на две писти, като по този начин ще се опитат да решат два въпроса - лидерския, ако Първанов успее да измести Станишев, или ако това не стане - двете формации да играят заедно на едни предсрочни парламентарни избори", прогнозира той.

Людмил Кърджилов беше категоричен, че и центърът, в лицето на ГЕРБ, и дясното пространство - каквото в момента е Реформаторският блок трябва да си подадат ръка, за да може да се спечелят едни предсрочни избори и да се спре управлението на коалицията БСП-ДПС и Атака, която не вещае нищо добро за България в ХХІ век.

Цялото предаване можете да видите ТУК.