Японска художничка с изложба в София

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Няколко години родената в Токио изпълнителка обикаля света и представя по различни събития и фестивали своя проект Alive Painting, в който изобразява резонанса между формите и текстурите, като използва различни видове течности - всяка със собствени характеристики. Работи с движението и жизнеността на цветовете в съчетание с дигиталните технологии. .Изпълненията ѝ са хипнотизиращи, защото картината “тече” и буквално оживява пред присъстващите на фона на въздействаща музика.

Такова ще е и нейното представяне за първи път пред българската публика на 14 декември в Дома на киното.

“Аз съм художник. Иска ми се да рисувам живи неща и да изобразявам метаморфозата на енергията. Но защо картината трябва да е суха? Защо една картина да не бъде жива? За мен, сякаш всичките ми предишни картини бяха мъртви.” Това са думи на Акико Накаяма.

Това как взаимодействат материалите един с друг е повлияно от фактори като вятър, звук, влажност, гравитация, време и т.н.… Създавам поизведение на изкуството с различни материали и форми на медия, за да уловя всеки отминаващ момент. Интересува ме красотата на границата между два цвята. За мен, срещата на два цвята представлява танца между Ин и Ян”, допълва Накаяма.

Акико Накаяма - художничка:
"Чрез тези изображения се изразяват именно взаимоотношенията ни. Всяка характеристика, която споменахте, означава, че нещо специално се случва. Същото се отнася и за човешките взаимоотношения. бих искала да вървам, че това, което правя, отразява точно как се срещат хората и какви спецциални неща мислят, когато се срещат в специално време".

Акико Накаяма обясни своята техника за рисуване с "нови водни бои".

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад