Йорданка Фандъкова: Големите ремонти в София приключват на 15 септември

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Топлофикация не е спирала да плаща, разбира се, с много по-бавно темпо отколкото Булгаргаз очаква и на 1-ви август са превели 700 млн. лв. Направиха среща двамата директори, уточниха се за начина на плащане, до края на месеца всички средства, които постъпят като приходи в топлофикация, както от сметките, така и от продажбата на ток, ще бъдат преведени на Булгаргаз. Винаги в този период има този проблем, защото има разлика в начина на плащане.

Относно ремонтните дейности в София кметът обеща, че те ще приключат до началото на учебната година. Работата ще продължи само на улица "Сребърна", където се изгражда нов канализационен колектор.

Фандъкова съобщи, че в заключителна фаза е подмяната на асфалта на бул. "България", където работите ще приключат до края на месеца. До 10 дни се очаква подновяването на реконструкцията на Западния парк. Там работите са били замразени през лятото заради необходимостта да се преправи проекта, в който е бил изпуснат съществуващ колектор край входа.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Трябва да призная, че работата по третата линия беше най-тежка - 3 км от метрото преминаха на практика под реки. Въпреки всичко работата е в срок. До края на месец октомври очакваме строителството на първите 8 км да приключи, да продължат тестовете с новите метро влакове, това ще даде голяма възможност на няколко квартала в София, а до средата на следващата година трябва да бъдат готови още 4 км в "Овча купел" до "Горна баня". По този начин в средата на следващата година над половин милион души дневно ще могат да ползват най-екологичния транспорт.

През есента се очаква пристигането на 13 нови трамвая и на 15 електрически автобуса. Вече са поръчани още 82 автобуса, 25 трамвая и 30 тролея.

По отношение на местните избори, Фандъкова заяви, че ще обяви решението си дали да се кандидатира за нов мандат в началото на септември. Тя обаче добави, че предстоят промени в екипа на ГЕРБ в София.

Вижте целия разговор във видеото.