Забранени истории от Северна Корея

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Книгата разказва какво в действителност се случва в Северна Корея. И не само в държавата, а в сърцата и умовете на севернокорейците. Защото макар че описва реални събития, авторът ги представя през погледа на своите герои, за да разкаже за един свят, който изглежда ужасяващ и нелогичен.

Книгата съдържа седем разказа, документални по характер, за последните години от управлението на Ким Ир Сен – от 1989 до 1995 г. В нея е описано всекидневието на хората в тази страна, техните болки, стремления, тъга, отчаяние, смелост.

Никой не знае кой е авторът. Тази книга е публикувана през 2016 г. и е изнесена нелегално в Китай. Книгата е зашеметяваща. Банди е изключително талантлив писател. Властта в Северна Корея е успяла да проникне до нива, които са невъобразими. Книгата надминава и творбите на Оруел, твърди издателят Любен Козарев.

Чужденците няма как да видят и усетят истинския живот в Северна Корея. Единственото, което може да ни бъде преразказано, е от местен човек и обикновено това се случва от хора, които са успели да избягат от Северна Корея”, коментира Георги Милков.

Целия разговор гледайте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад