"Франкенщайн" на сцената на театър "София"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Този текст се поставя за първи път в България. Да чуем каква е интерпретацията му.

Режисьорът Стайко Мурджев разказва, че творческият състав е извървял дълъг път - от романа на Мери Шели до представлението на театър "София".

Стайко Мурджев, режисьор:
"Пръво през драмтизацията, която ползва романа просто като прототип и след това самата драматизация изгражда вече един съвсем друг свят, който по-скоро говори за нашите дни, за нашето време, и след това вече, разбира се, нашата интерпретация на драматизацията. Това са три големи метаморфози от романа до представлението. Колкото сме близо до романа на Мери Шели, толкова сме и моного далеч вече, защото двете творби ги дели ужасно много време, а знаете, че гласовете на времето се менят".

В новия спектакъл актьорът Калин Врачански е в ролята на Създанието. Той допълни, че българските актьори са далеч от клишетата на досегашните интерпретации и имат свои, собствени интерпретации за това как изглежда съществото.

Калин Врачански - актьор: "Не, неговите идеи си остават същите, тези, които са зададени. Но... няма да видим зеления с болтовете на главата и ходещ така..."

Основното послание, според Врачански, е да внимаваме, когато създаваме изкуствен живот, докъде можем да го контролираме.

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад