Зам.-миниcтъp Занчев: Тежки реформи и политики се провеждат в целия жп сектор

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

По думите му е рано за изявления за причините за инцидента, защото в момента тече разследване и се работи по няколко версии.

Взехме съответните мерки. Имаме вътрешно звено, което за нас разследва този случай, за да можем да пуснем съответните указания, допълни той.

Занчев подчерта, че тежки реформи и политики се провеждат в целия сектор - и операторът, и Национална компания "Железопътна инфраструктура".

През 2009 година има една остаряла инфраструктура. От 2010 до 2017 година последователно първото, второто и третото правителство на г-н Борисов и г-н Московски като министър на транспорта инвестира над 2 млрд. лв. в проекти по ж.п. инфраструктура от републиканския бюджет. По европейски програми и европейски средства са инвестирани над милиард и 340 млн. за периода 2010-2017 година, обясни зам.-миниcтъpът на тpанспорта.

Той подчерта, че до 2023 година напълно завършени ще са трасетата "сръбска граница - турска граница" и "сръбска граница - София - Бургас".

До края на годината ние ще погасим дълговете по т.нар. втори облигационен заем, намаляваме задлъжнялостта и планираме до юни да стартираме процедура за нов подвижен състав. Говоря за мотрисни влакове, намаляваме времетраенето на пътуването, повишаваме комфорта и нашата железница ще се доближи до средноевропейската, обеща зам.-миниcтъp Велик Занчев.


Вижте във видеото целия разговор в студиото на предаването.

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад