Зеленогорски: Предложили сме Реформаторкият блок да преговаря с мнозинството за единна кандидатура

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Тепърва предстоят дискусии в Реформаторския блок за президентските избори, от "България на гражданите" сме предложили Реформаторкият блок да преговаря с мнозинството за единна кандидатура, надяваме се да се подкрепи този подход, ако не бъде покрепен, тогава ще мислим дали е възможно РФ да издигне единна кандидатура и да търсим и подкрепа на гражданите и на други дясноцентристки партии, каза Найден Зеленогорски, съпредседател на парламентарната група на Реформаторския блок, в "Денят започва с Георги Любенов". Той прогнозира, че предстои класически сблъсък ляво-дясно, затова е най-добре още на първия тур да има единен кандидат на мнозинството. Посочи, че има преформатиране в левицата и е очевидно желанието да се преборят да спечелят президентските избори.

Зеленогорски коментира, че мнозинството се справя добре и изрази надежда мандатът да бъде довършен докрай. Някои министри много тихичко свършиха много работа, каза той и даде за пример енергетиката, където дефицитите са намалени с 300-400 милиона, същото се е случило и в областта на здравеопазването. "Усилията на г-жа Кунева по отношение на образованието дават плод, България се нуждае от този плод", подчерта Найден Зеленогорски и добави, че трябва да достигнем едно поне средно европейско ниво на образование, за да може младите да конкурентоспособни на европейския пазар.

На въпрос по-трудно ли работи Реформаторският блок без ДСБ, Зеленогорски отговори, че това е очевидно, едно е да имаш подкрепата на 23 депутати, а друго - на 13. Изрази надежда, че реформаторите няма да се свиват, че ще се увеличават, като посочи постигнатите промени в Конституцията, предстоят в закона за съдебната власт. Има стъпчици и вървим напред, каза съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок.

След изброените постижения и икономическата стабилизация, Зеленогорски отново подчерта, че е логично да имат единна кандидатура на президентските избори.