Жени Начева: Заставаме зад Клиниката по детска кардиология

В предаването ще видите:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Начева смята за изненадващо недоволството, което се изразява в лечебното заведение. По нейни думи няма недофинансиране, болницата няма просрочени задължения, 7-те милиона дългове са общият размер на задълженията - дългосрочни и краткосрочни, няма болницата просрочени задължения към днешна дата. Според Министерството на здравеопазването проблемът е в начина на управление на преразпределение на ресурсите в лечебното заведение.

Цялостно трябва да се промени начина на управление на болницата като човешки ресурси, оптимизиране на дейностите, на административния персонал, на използването на сградния фонд, на използваемостта на леглата. Клиниките за възрастни там имат използваемост на леглата около 30-40%. В детското отделение процентът е над 60. Начева е на мнение, че има неоптимално използване на наличния потенциал и не е толкова проблемът в преразпределянето на средствата по клинични пътеки. Министерството на здравеопазването ще подготви насоки за единни правила за управлението на финансовите ресурси на болницата, както и насоки за управление на средствата за възнаграждение на това и другите държавни лечебни заведение.

Жени Начева: Това е уникална клиника, която работи изключително добре и ние заставаме зад нея и зад това, че трябва да бъде подкрепен бъдещият потенциал на тази клиника. Считаме, че има изключително много резерви в преструктуриране на персонала и на ресурсите за издръжка в лечебното заведение.
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад