Знаем ли достатъчно за живота в бежанските лагери?

Знаем ли достатъчно за живота в бежанските лагери?
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В това издание на предаването от Варна ще видите:

За организацията на живота в бежанските лагери, за хората, които попадат там, за мястото на доброволците – разговор в студиото с журналиста Николай Пешев, който е бил 10 дни в бежански център в Турция като доброволец.

От днес започва Световната седмица за информираност за рядкото заболяване булозна епидермолиза, известна като болестта на пеперудените деца. Генетичното заболяване засяга средно 1 на 17 000 бебета. За техните проблеми, за ролята на институциите, за възможните решения на проблемите – разговор в студиото с Невена Димитрова, председател на пациентската организация "Дебра" - България.

Младите хора в Русе трудно си намират работа заради липсата на стаж по специалността и подходящо образование. Последните данни от Бюрото по труда сочат, че регистрираните там са 360 или 12 на сто, но реално броят на младежите без препитание е много по-голям. Къде се разминава търсенето и предлагането на работна сила? Репортаж на БНТ Русе.

Много от жителите на симитлийското село Долно Осеново търсят препитание в чужбина, дори по-голяма част от тях вече са зад граница. Предпочитани за живот и работа са страни като Германия, Испания, Англия, Франция и Португалия. Спечелените пари от чужбина, хората влагат в строителство на нови къщи в селото. Репортаж на БНТ Благоевград.

Специално обучение за реакция при заплаха с огнестрелно оръжие и демонстрация на обезвреждане на стрелец направиха край Пловдив командоси от звената за борба с тероризма и инструктори по бойна подготовка. Практическият курс беше организиран от републиканския шампион по стрелба Росен Христов. Репортаж на БНТ Пловдив.

Един от символите на Варна - Фестивалният и конгресен център, известен сред варненци като Фестивалния комплекс, тази година навършва 30 години. Още от създаването му той се налага като център на най–престижните събития в сферата на изкуството и културата. За годишнината, равносметката и празнуването разговаряме в студиото с директора на ФКЦ Тошко Гяуров.

10 социални услуги в две общини и променени съдби на стотици деца и семейства в риск. Това е равносметката на 11-я рожден ден на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Русе.

Виолончелистката Тереза Белди от Германия гостува в Пловдив като солист на оркестъра на Държавната опера. Колегите от БНТ Пловдив се срещнаха с нея часове преди концерта й.

За шампионската титла в Държавното първенство по спортни танци, за проекта "Танцувайте с нас!" в подкрепа на Варна като Европейска младежка столица през 2017 г. - гост в студиото Диана Филипова, ръководител на Клуба по спортни танци "Кристал" - Варна.

Гледайте "България днес" всеки делник от 16:00 часа по БНТ1!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад