1950 души са се вaксинирали в "Пирогов" след старта на масовaта имунизация

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

1950 са ваксинирани в спешния център „Пирогов“ с първа доза на ваксината на „Астра Зенека“. Това заяви директорът на лечебното заведение проф. Асен Батов, обобщавайки данните за ваксинираните през уикенда.

„Образно казано от 27 декември до този уикенд общо ваксинираните тук сме ваксинирали 4200 души, от които 1250 с втора доза. Говорим за различни възможности и съвсем друг мащаб. Дадохме възможност на много хора да дойдат сами и да направят своя личен информиран избор. След като бяха консултирани от нашите колеги, те си направиха своята първа доза“, посочи проф. Балтов.

Зелени коридори за желаещите да се ваксинират ще има и през следващите дни, увери той и декларира, че никой няма да бъде върнат ако желае да получи ваксина. Ваксинирането и днес през деня ще продължи докато има хора, обеща проф. Балтов.

    „Няма да се спират четирите фази. До 13.00 ч. днес в „Пирогов“ ще продължат всички, които са записани по списъци в първите 4 фази, имаме готовност. След 13.00 ч. отново ще бъдат отворени зелените коридори на пет ваксинационни пункта в „Пирогов“, където да продължи, които иска да се ваксинира с ваксината на Оксфорд“, заяви проф. Балтов.

Няма данни за остри реакции при никой от ваксинираните. Имало е обаждания с оплаквания за повишена температура, което е нормална реакция, успокои той.

Още вижте във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад