70 години от създаването на специалност “Журналистика”

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

70 години от създаването на специалността "Журналистика" чества Софийският университет "Св. Климент Охридски". Академичното образование по журналистика в България започва през учебната 1952-1953 година, когато е разкрита специалността "Журналистика", прераснала през 1974 в отделен факултет - Факултета по журналистика и масова комуникация.

“70 години за една медийна и комуникационна система са много продължителен период, така че Факултетът през цялото време е следвал онези процеси, динамики, които се случваха в журналистиката… Този път е сложен, нелинеен, изпълнен с много трусове, с много динамично развитие, но можем да погледнем с удовлетворение назад през тези 70 години към приноса на стотици преподаватели и студенти по журналистика, които развиват това поле”, заяви в студиото на “Денят започва” проф. Веселина Вълканова – декан на Факултета по журналистика и масови комуникации в СУ.

Какво още каза тя за мисията и призванието на журналиста, за това как се справя журналистиката у нас и какво е бъдещето на българските обществени медии вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад