Шенген и еврозоната - отдалечаваме ли се от целите си? Коментар на Андрей Новаков и Петър Витанов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ние трябва да си напишем домашното вътре - всички политици да кажем, че е национален идеал е влизането ни в Шенген и еврозоната и всички трябва да допринесем за това. За тази цел много хора са подпринесли през последните 15 години - и в ГЕРБ, и в БСП, и в ДПС. Сред българските евродепутати в ЕП има бивш премиер, бивш председател на Народното събрание, в момента има председател на либералите там, заместник-председател на комисията по правни въпроси и всички тези хора могат да бъдат впрегнати в тази посока, стига да имаме енергията да потеглим от тук, от България да започне това. Това каза в студиото на “Денят започва” евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков в отговор на въпрос за защо продължава съпротивата срещу влизането ни в Шенген и еврозоната.

Неговият колега - евродепутатът от БСП/Прогресивен алианс на социалистите и демократите Петър Витанов, припомни, че страната е изпълнила всички изисквания, за да бъда част от това пространство.

“Това го потвърди последната мисия, която беше в България и Румъния, с експерти от над 15 държави. Нещо повече - наши гранични полицаи загиват, пазейки европейската граница”, заяви той.

Според Витанов “част от най-негативните сценарии не се оправдават засега” и това го прави оптимист.

Какво още казаха българските евродепутати вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад