8 населени места в Гърмен са без вода след скъсан водопровод заради обилните валежи

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В Огняново продължава да вали много силен дъжд и нивото на река Канина, която вчера е заляла няколко хотела е критично високо.

"Вчера след заседание на кризисния щаб в община Гърмен взехме решение да обявим бедствено положение. Основната причина е скъсаният главен водопровод от река Тувча, който захранва осем населени места от община Гърмен. В момента те са без вода и това е изключително притеснително, защото може да се наложи отново да затваряме детски градини и училища", обясни кметът на община Гърмен

Кметът призова държавата за помощ, защото община Гърмен няма необходимите ресурси и техника, а водопроводът минава през няколко общини.

Почти всички хотели в Огняново са пострадали заради покачването на нивото на р. Канина. Има съборени мостове, паднали подпорни стени, прекъснат път и наводнени къщи на територията на общината.

"Райски курорт, адско място. Това продължаваше цяла нощ. Единственото, което можех да направя, беше да работя и почистя калта. Едно от първите лица, които срещнах, беше кметът. Той и доброволци помагаха, но за съжаление хотелът е извън строй. Хората си тръгнаха, имаше и плуващи коли", обясни Никола Панчев, собственикът на най-пострадалия хотел.

Ако водопроводът не бъде оправен, всички хотели в Огняново ще останат затворен.

 

Вижте повече във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад