Отново затварят пътя между София и Самоков, за да го обезопасят

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Свлачище блокира през почивните дни пътят София - Самоков. А обходният маршрут за Самоков е през Бистрица и Железница. В следобедните часове движението беше възстановено частично в едното платно.

В района на Дяволския мост край Кокаляне движението се извършва в една лента. През целия вчерашен ден алпинисти обрушваха скалите в района на свлачището. Очаква се по-късно днес да продължат дейностите по обезопасяване на района.

"Няма нови свлачищни места, очакваме АПИ да извърши повторното почистване и обрушване на района. Чакаме и превантивни мерки от АПИ, предното срутване през април месец пак беше огромно. Това е положението - от дъждове, от срутвания и от поледици", обясни Александър Борисов – кмет на Кокаляне.

Предстои пътният участък да бъде затворен, за да може екип от алпинисти да направят поредно обрушване и да обезопасят района. Обходният маршрут за Самоков през Бистрица отново ще бъде отворен.

"Трябва да бъде обезопасен участъкът от падащи камъни. Силните валежи образуваха тези струтвания. В светлата част на деня ще доразчистим, ще бъде спряно движението на автомобилите. Апелирам към всички шофьори да се движат внимателно в тази отсечка", призова Кирил Викторов, ръководител на екипа алпинисти.

Очаква се движението по пътния участък София-Самоков да бъде възстановено следобед до 16 часа, допълни Викторов.

Пътят към Пасарел е почистен, движението е спокойно. В рамките на деня пътят ще бъде изцяло почистен и движението ще се възстанови и в двете ленти.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад