Актуалните теми в обществото през погледа на Венелина Гочева и Явор Цаков

Предаване: Панорама, 21.05.2021

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

С журналистите Венелина Гочева и Явор Цаков в "Панорама" коментирахме неочакваното обединение вляво, очакваното повторно обединение на патриотите и скандала с подслушването. Попитахме ги дали това няма да реши изборите?

Издателят на вестник "24 часа" Венелина Гочева посочи, че служебното правителство говори за нова държава, нови правила, нова администрация и по-малко за избори. По думите й е важно да няма предозиране. Много е важно кой е в нашата администрация, какво е нейното качество.

Според нея подслушванията в България са ефектна тема, която никога не стига докрай. "Сигурно това ще повлияе на изборите, но ако няма факти и доказателства... А то няма да има факти и доказателства".

Явор Цаков подчерта, че предпочита да погледне на предстоящите избори с една оптимистична прогноза, която може и да не се сбъдне. Той сподели очакванията си гласовете за ГЕРБ да слязат надолу, защото в съзнанието на хората хубавите неща, които са направени, се забравят по-лесно от тези, които не са направени.

Той прогнозира, че по-възрастният електорат на БСП и на левицата като цяло ще се организира по-сериозно за изборите. Трябва да се има предвид, че в България има над 2 млн. души над 60-годишна възраст.

"Според мен Слави ще достигне в най-скоро време своя лимит. Младите хора предпочитат лятото за други развлечения, по-малко за гласуване", каза той и допълни, че максимум 20% ще получи ИТН.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад