Александър Ракшиев: Не е важно дали ГЕРБ ще са първи на изборите, а дали ПП, ДБ и БСП ще съберат повече от 121 депутати

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За 7-те месеца работа в НС положихме началото на една истинска промяна в редица сфери. Имаше още много какво да свършим, но трябва да мислим в контекста на времето, с което разполагаме. Това каза в студиото на "Денят започва" Александър Ракшиев от ПП.

Заяви също, че в борбата с корупцията са постигнали прогрес при опитите да бъдат пресечени корупционните потоци. "Капитан Андреево" влиза в тази графа, успяхме да осветлим една схема, която е течала в продължение на 10 години. Прихъдот вече отива в държавната хазна, каза Ракшиев.

Най-големият негатив на ПП е това, че започнахме без парламентарен опит. Това позволи на опозицията да безчинства с процедурни хватки върху парламентарния процес. Позитивът от този опит, е че не сме плаха и неопитна политическа сила, а напротив. В следващия парламент няма да губим време да се учим как да противодействаме на тези парламентарни хватки. Натрупахме боен опит със сигурност, каза Ракшиев.

Дали ще се явят с ДБ заедно на избори трябва обаче да бъде обсъдено от колективните органи. Решението ще бъде взето и след като много вимателно се запознаят със социологията.

Категоричен е, че при изборите не е важно дали ГЕРБ ще са първа политическа сила.

"Въпросът не е дали ГЕРБ ще е първа политическа сила, тук истинският въпросът е дали ПП, ДБ и БСП ще съберат повече от 121 депутати. Защото, ако трите формации имаме мнозинство, няма значение кой ще е първа, втора или трета политическа сила, важно е, че мнозинството ще бъде при нас и дали с първия или втория мандат, ще имаме едно устойчиво правителство, което се надявам да се задържи поне 4 години", каза Ракшиев.

Той потвърди, че се очаква регистрацията на ПП като партия.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад