Има ли руска връзка при взривовете в Карнобат - коментар на Тихомир Безлов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Взривовете на складовете за боеприпаси край Карнобат хвърлят съмнения за нови подривни дейности на наша територия от страна на Москва. Замесеният отново е оръжейният търговец Емилиян Гебрев. Има ли достатъчно доводи да търсим дългата ръка на Кремъл? Коментарът в студиото на "Денят започва" е на Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

До 2021 г. взривовете в българските военни складове се отдаваха преди всичко на технологични инциденти, но темата за Москва се появи, когато разследване в Чехия показа, че ГРУ е участвала в организирането на взрив в техни складове, каза Безлов. По думите му през 2015 г. - времето, когато са правени опити за отравянето на Гебрев е имало случаи на взривове във ВМЗ-Сопот - полигони, складове. Разследващите органи тогава са говорили за късо съединение.

Заяви, че очакванията за подобни "руски мокри операции" са били още с началото на войната.

При взривовете край Карнобат се очаква да видим записи. Гебрев е предприел мерки за безопасност в складовете си. Те са с допълнителни сигнални системи. За първи път се разполага с толкова данни. Безлов обаче очаква да бъде потърсена и международна техническа помощ.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад