Александър Шулга: Най-важното сега ще е доколко отделните части на руската редовна армия ще преминават на страната на "Вагнер" и Пригожин

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Взаимоотношенията между редовната армия на Русия и частната армия "Вагнер" имат две измерения. Първото от тях е публично заявеното и второто е междуличностните отношения между формированието и руската армия, коментира за "Говори сега" докторът на социологическите науки, директор на Института по анализ на Русия Александър Шулга.

Проведени в Русия социологически изследвания сочат, че подкрепата за Пригожин е доста висока - 61% се отнасят позитивно към него.

"Това са най-новите ни данни. Завършихме запитването онзи ден. По принцип тези данни бяха фиксирани още в края на пролетта. 13% се отнасят негативно към Пригожин. За половин година броят на хората, които не знаеха кой е Пригожин намаля от 42% до 17% през юни."

Шулга отбеляза, че най-важното сега ще е доколко отделните части на руската редовна армия ще преминават на страната на "Вагнер" и Пригожин и също така доколко местната власт или отделни нейни части ще преминават на негова страна и ще говорим за това, че в Кремъл и в Москва има предатели, крадци и тези, които са довели Русия до това бедствено състояние.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад