Ситуацията в Русия - прочитът на анализаторите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В началото на деня руският президент Владимир Путин призна, че частната армия "Вагнер" владее гражданските и военните обекти в град Ростов на Дон. По-късно дойде информацията, че Вагнер е превзела и обекти в южния на Москва град Воронеж.

Губернаторът на Воронежка област Александър Гусев заяви, че руските въоръжени сили водят необходимите оперативно-бойни мероприятия. Потвърден от губернатора е и пожар в петролен обект в самия Воронеж, но не се уточнява причината. На един от разпространените видеоклипове се вижда как малко преди мощната експлозия прелита хеликоптер. Около 13:30 часа българско време "Ройтерс" съобщи за видяна от очевидци колона с машини на "Вагнер", преминала през града. Едно от превозните средства, според тази информация, е камион превозващ танк.

Бившият министър на отбрана на донецките сепаратисти и разузнавач Игор Стрелков, който е в конфликт с Пригожин, написа, че метежниците вече се придвижват в съседната Липецка област, северно от Воронежка. Чеченският лидер Рамзан Кадиров в специално съобщение декларира подкрепа за Путин и заяви, че чеченските военни и бойци на Рос гвардия вече са в зоната на напрежението.

В студиото на "Говори сега" горещите събития коментирахме с бившия министър на отбраната Велизар Шаламанов и Здравко Попов, дипломат, преподавател и бивш съветник на президента Желю Желев.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад