Александър Симидчиев: НС трябва да бъде обхванато от изискването за зелен сертификат

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Народното събрание трябва да бъде обхванато от изискването за зелен сертификат. Това призова в "Денят започва" депутатът от "Демократична България" д-р Александър Симидчиев. Той каза, че това може да стане, ако министърът на здравеопазването Асена Сербезова промени заповедта, която изключва НС и администрацията от изискването за зелен сертификат. В противен случай "Демократична България" има готово предложение за гласуване в пленарна зала.

Вариантът Омикрон ще има по-бързо разпространение, ако протече по-леко, той може да е едно от решенията за излизане от ковид кризата. Ако протича по-тежко - ще имаме проблем, каза д-р Симидчиев.

Данните от Южна Африка показват, че протича по-леко, но там населението е от предимно по-млади хора, затова не могат да се правят сравнения с Европа.

По думите на Симидчиев правят твърде малко изследвания за появата на Омикрон в България, което е предпоставка вариантът да не бъде открит навреме у нас.

Симидчиев изрази съжаление, че чисто медицински проблем се е превърнал в политически, с което се разделят хората и се настройват едни срещу други.

 

Вижте разговора във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад