Каква помощ отпуска държавата след наводненията - разговор с министъра на земеделието

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ситуацията в бедстващите райони се следи непрекъснато, като се чака да спаднат водите, за да започне възстановяването на дигите. Това заяви Иван Иванов, министър на земеделието в "Денят започва"

Той призова всеки стопанин, който има унищожени земеделски площи или повредена продукция след обилните валежи, да предяви щетите си пред местната земеделска служба, за да бъде обезщетен.

От своя страна Иван Иванов обеща промяна в подхода на работа на всички служби на земеделското министерство, така че подкрепата на производителите да се превърне в реален приоритет.

Земеделският министър ще търси решение на проблема с негодните съоръжения на "Напоителни системи" и чрез европейско финансиране.

Иванов изтъкна, че в Плана за възстановяване и устойчивост е разписан елемент, касаещ възстановяването на напоителните съоръжения у нас. Специална част за напояването е предвидена и в Стратегическия план за развитието на земеделските райони, където най-вероятно ще бъде финансирано изграждането на изцяло нови напоителни системи от земеделските стопани.

Вижте целия разговор във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад