Александър Симов, БСП: БСП даде шанса на Радев да стане морален лидер на нацията

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Мисля, че БСП от 4 април насам показа най-силните си качества, че е партия на диалога, на здравия разум, партия, която търси мостове. Ние бяхме силата, която направи и невъзможното да се състави редовно управление. Това заяви Александър Симов от БСП в "Още от деня".

"Хубаво е да гласуваш за новото, но видяхме, че те не успяха да се разберат помежду си, ние трябваше да им осигуряваме територия на диалог. Българският избирател показва мъдрост и това е шанса на БСП", коментира присъствието на новите партии Симов.


"Ние се борим за максимално добро представяне, ние сме длъжни да се борим за победа. Ние сме алтернативата за следващия кабинет. Новите партии се опитаха да направят управление без БСП. Ние сме последователна партия, нямаше как БСП да бъде заобиколена. Ние ще говорим с партиите, които са заложили промяната в своите програми. БСП не е партия на диктата", каза още Симов.


Той каза още че БСП не поставя условия за постове и имена, а за политики, които могат да се реализират.

"Казахме, че говорим с всички партии освен с ДПС и ГЕРБ. Ние с ДПС и ГЕРБ няма какво да говорим", категоричен бе отново Александър Симов.

Симов коментира и предстоящите президентски избори. "Бях готов да ви кажа, че проф Герджиков е истинският опонент на Радев. Смятах че между Радев и Лозан Панов може да стане истински дебат. Проблемът е, че чух в това студио Лозан Панов да казва няколко смущаващи неща. Той каза, обяснявайки си навремето защо ДПС са превзели съдебната система, че ГЕРБ са предали естествения си партньор в лицето на Демократична България. Ако продължава някой да смята че ДБ е естествения партньор на ГЕРБ, тогава за какво говорим оттук нататък", заяви Симов.

"Винаги сме работили за Радев, ние имаме представители в Инициативния комитет, твърдо стоим зад Румен Радев. Ние сме партията, която намери Радев през 2016 г. и му даде шанса да стане морален лидер на нацията", категоричен бе Александър Симов от БСП.


Вижте разговора във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад