Александър Симов: БСП се оказа гръбнакът на българската демокрация

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Категоричната победа на Корнелия Нинова в първите преки избори за председател на БСП показва нещо много важно за мен - разрушава един основен мит, който "придворните" медии се опитваха да насадят в съзнанието на хората, че в БСП тече някакво драматично разцепление, заяви в "Денят започва с Георги Любенов" Александър Симов, депутат от БСП.

С този резултат социалистите показаха две неща - първо, че прекият избор е реформа, която всички искат. И второ - резултатът показва, че в БСП няма никакви колебания, никакви различия, никакви бури. Близо 80% от членовете на партията са гласували, БСП демонстрира изключителна мобилизация във времена, когато цъфтят лидерски партии, които буквално извращават идеята за демокрация, БСП се оказа гръбнакът на българската демокрация, подчерта Александър Симов.

При този избор се сблъскаха две тенденции в БСП на идеологическа основа -  едната казва БСП да бъде по-консенсусна партия, която трябва да търси начин да се договаря, другата линия, която социалистите потвърдиха, е още от 2016 - никаква колаборация    с ГЕРБ.

"Никакво съучастие на властта на мутрите, тая престъпна шайка, която е обхванала държавата като раков тумор. Смятрам, че това е политика, която се изплаща", заяви депутатът от левицата и припомни, че няколкократно са били отправяни оферти към БСП да съучаства в тази власт.

Симов коментира и протеста, като заяви, че че той вече победи. "Дневният ред на България вече не се определя от Бойко Борисов и от неговата паяжина от придворни медии. Те са в догонващо положение и не могат да бъдат на висотата на хората, които всяка вечер над 2 месеца отново и отново излизат на площада. На площада излиза комбинация от хора, която беше невъзможна по време на прехода. Никога не съм си представял, че аз ще ходя на протест с представители на Демократична България и това е възможно", заяви той.

След 30 години преход държавата е абсолютно блокирала, тъй като на власт е буквално криминалният контингент, те овладяха абсолютно всички структури - това е ситуация, в която не само че развитие е невъзможно, невъзможно е дори да мислим за бъдеще, категоричен беше Александър Симов. Заехме правилната позиция, но не се опитваме да ги яхаме по никакъв начин, тъй като тук каузата не е партийна, партийните каузи ще се появят, когато отидем на избори.

Вижте какво още каза той във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад