Александър Томов: Ние сме експерти и противопоставяме експертността на партийността

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Социологическите данни показват ясно, че близо 40% от хората, които желаят да гласуват, още не са решили кого ще подкрепят. Това заяви в "Денят започва" Александър Томов, председател на Движение "Коалиция ЗАЕДНО за България".

По думите му тези нагласи се дължат на умора от т.нар. "системни" партии. Проблемите в страната ни са много тежки - сред тях изоставане от другите европейски страни, масова емиграция, липса на стабилност в държавата, недофинансиране на всички основни сектори.

Томов подчерта, че трябва промяна. "Господин Борисов се хвали всеки ден с постижения, но това е несериозно".

Според лидера на Движение "Коалиция ЗАЕДНО за България" в момента лице на промяната няма. "Може би в момента има естествен лидер на промяната, който е президентът и то поради това, че той постоянно говори за тази промяна".

Според Томов ще се появят няколко лица на промяната, като те ще бъдат едно от тях. "Очаквам тези 70%, които подкрепиха протестите, да се прелеят между нас".

Томов беше категоричен, че в Движение "Коалиция ЗАЕДНО за България" няма нито един човек, който да е участвал в преватизационни сделки и корупционни схеми. "Ние сме експерти и противопоставяме експертността на партийността. Само в София водачи на листите ни са трима международно признати учени", отбеляза той.

Проф. Гарабед Минасян, проф. д-р Лъчезар Аврамов, както и самият Александър Томов оглавяват листите в столицата. "В страната имаме 12 листи, водени от крупни учени".

Александър Томов подчерта, че икономическата програма на Движение "Коалиция ЗАЕДНО за България" води до рязко ускоряване на икономическия растеж. "Имаме проект за битова газификация на 30% от населението. Това е революция за хората. Друго - дигитализация на публичния сектор. Един от нашите стратегически проекти е за преформатиране и промяна в "Марица-Изток"."

Томов обясни, още, че в програмата за управление на коалицията се залага на публичността.

Той коментира сделката с "Кремиковци", като подчерта, че няма нищо общо. "Комбинатът е продаден от държавата на Валентин Захариев, на частна компания, за 1 долар, но нищо общо аз нямам. Аз можех да спася "Кремиковци", но не ми позволиха." Като пропаганда и лъжа той определи свързването на неговото име с фалита на "Кремиковци".

Томов спомена имената на Петър Димитров, бивш министър на икономиката, Сергей Станишев, малко по-късно Бойко Борисов, като заяви: "те са намесени в тази история за "Кремиковци".

Той подчерта, че по същия и по същите схеми името му е било замесено във фалита на ЦСКА. "Борисов печели от това, че иска да печели от двата големи клуба и да контролира агитките", открои Томов.

Той призова хората да гласуват на изборите, защото това е пътят към промяната. "Не си оставайте вкъщи!", заяви Томов.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад