Димитър Манолов: Такова нещо досега не ни се е случвало и няма с какво да го сравним

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов заяви в студиото на "Денят започва", че смята, че не са защитени социалните права на хората в ситуацията на пандемия. По негово мнение хората на първо място трябва да се защитят сами на работното си място, трябва да се обединят.

От една годината сидикатите разговарят усилено с прамителството за различните мерки. Манолов отбеляза, че такова нещо досега не ни се е случвало и няма с какво да го сравним.

"Не е възможно да бъдат удовлетворени всички искания и всички претенции. Разбира се, че нещата ще бъдат частични, което не е оправдание", каза Манолов.

Самоосигуряващите се лица нямат право да се възпозват част от мерките. Президентът на КТ "Подкрепа" предположи, че там няма как да бъдат изчислени щетите от въведите мерки.

"Очевидно е, че всеки за себе си е прав и всеки търси правдата за себе си. Единственото, което ми се иска, е тази гадост да свърши колкото се може по-бързо и да продължим да живеем нормално", заяви той.

За него е важно хората да заживеят по-задружно и повече в контакт.

"Това, което ние предлагхме, в немалка степен беше постигнато, то работи. Друг е въпросът дали щеше да работи, ако беше стигнало докрая така, както ние го предлагахме", каза Манолов.

Той обясни, че статистически погледнато безработицата е в приемливи граници, но никой не знае какъв е потенциалът на бъдещи събития в нея. Въпросът е всички това, когато отшуми, дали се стабилизират тези работни места или ще стане друго. Манолов прогнозира, че по-скоро нещата ще се възстановят.

Според него е твърде възможно заради икономическите мерки да се е поизветлил бизнеса, както и в някои сектори да са започнали да си учат уроците като това, че е хубаво да се осигуряваш на реалния доход, който получаваш.

Вижте целия разговор във видеото!

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад