Александър Йорданов: Много простотии станаха и в българската, и в европейската политика

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Отминава един мандат на ЕП, в който имаше много предизвикателства пред евродепутатите, пред хората в Европа”, подчерта в студиото на “Говори сега” евродепутатът от ГЕРБ - СДС  Александър Йорданов.

Той и изброи някои от тях: Брекзит - Великобритания напусна ЕС, пандемията от ковид, зелената сделка, пълномащабната агресия на Русия срещу Украйна, политиката на разширяване на ЕС, проблемът с миграцията и активизирането на терористични организации в Близкия изток.

За него зелената сделка е голям проблем и трябва да бъде променена, за да не тежи на хората и да се даде шанс на икономиката да се съхрани и развива. Политиката на разширяването на ЕС засяга България заради преговорите за членство на Северна Македония, отбеляза Йорданов, но добави, че е скептичен относно промените в конституцията на страната и вписването на българите в нея.

Много простотии станаха в българската политика, а за съжаление, и в европейската през последните години, коментира евродепутатът политическата ситуацият в страната и допълни, че след протестите през 2020 година България е навлязла в зона на политическа ненормалност, от която все още не можем да излезем.

"Истината е, че в Европа когато една партия спечели изборите, тези, които са ги загубили, дават възможност тя да състави правителство или коалиционен кабинет. Няма такива глупости като ротации, сглобка и т.н. Има изключения, но не трябва да се водим по изключенията, а по демократичните правила", обясни той.

Какви теми още коментира Александър Йорданов вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад