Амбициите на женския ни национален отбор по бокс

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Състезателите, прославили страната ни европейското първенство в Будва бяха гости на предаването "Арена спорт". Националките по бокс в спечелиха 4 медала от шампионата.

Треньорът на националния отбор по бокс за жени Борислав Георгиев се прицели в максимум три квоти за Олимпиадата в Париж.

"България винаги е имала добър женски бокс. Има потенциал в момичетата, те са опитни. Всички са медалистки от големи първенства. Време е да берат плодовете от своя труд. Надявам се да вземем максимум три квоти за Олимпиадата в Париж", каза той.

Сребърната медалистка в категория до 55 кг. Ивелина Поптолева е радостна, че в страната ни се гледа сериозно на женския бокс.

"От доста години се гледа сериозно на женския бокс в България, защото имаме стабилни постижения. Стойка Кръсетва е сериозно доказателство затова", сподели тя.

Светлана Каменова пък отличи Стойка Кръстева като важна за нея подкрепа в живота ѝ.

"Доволна съм от постигнатото, след толкова години отсъствие. Лятото ме оперираха, а треньорът ми за два месеца ме върна във форма. От дете съм със Стойка Кръстева. Тя има огромна роля за мен. Имам сили да дам 110% от мен", поясни тя.

От своя страна Севда Асенова има 6 финала и 3 титли от европейски първенства след 15 години в елита на Стария континент. Тя спечели и бронз от световното първенство в Истанбул.

"Успявам с тренировки, усилия и желание. Трудът ми се оцени. Обичам да тичам, моята игра е такава. Не мога да играя бокс, без да си движа краката. Контузии имам от доста години, но в Будва не усетих травми. Бях спокойна. Трябва да докажа на себе си и треньорите, че още мога. Успехите ми се дължат на треньорите ми в боксов клуб Русе. Рано е да се говори за Олимпиадата в Париж", каза още Асенова.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад