Анализаторите: Политическите сили в парламента да се уважават и да говорят помежду си

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Като че ли вървим към същите скандали и междуличностни напрежения, каза в студиото на “Денят започва” политологът доц. Татяна Буруджиева в отговор на въпрос какво да очакваме от 48-ото Народно събрание.

“В политиката има няколко основни принципа и един от тях е, че трябва да уважаваш опонента си. Всяко друго поведение не е политическо и граничи с други интереси. Затова коментарите и интерпретациите са най-различни - ако се направи правителство, защо се прави, какви са и какво ги събира - тоест търси се нещо извън политиката, ако не се направи, е същата история. Затова не бива да се сърдим на хората, че обсъждат с неприязън това, което виждат, защото те не виждат политика”, добави тя.

Журналистът Асен Агов добави, че опозицията трябва да бъде уважавана, защото е част от управлението.

“Видяхме доста простащина в предишния парламент, която се съдържаше в уличния език, който кънтеше от трибуната на парламента. Много се надявам най-накрая опозиция и мнозинство да се уважават един друг и да спорят с аргументи, спокойно и на ясен български език. Смятам, че ако това се случи, ще напреднем”, каза още той.

За Мирослав Севлиевски голямата тема е как ще започне работата си новият парламент.

“Непосредствената българска задача, не само на политиците, които бяха избрани на последните избори, да формиране на нормален парламент. Въпросът този парламент да не приличат на предишните, които бяха съвсем кратки”, заяви той и подчерта: “Изключително важно за България в този момент е политическите сили в парламента да намерят начин да говорят помежду си.”

Какво още казаха анализаторите вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад