Анализаторите Татяна Буруджиева и Кънчо Стойчев: Ротацията на властта ще бъде най-интересното, но и най-трудното събитие

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ротацията на властта ще бъде най-интересното събитие, защото не сме преживявали такова нещо, а вероятно ще е и най-трудното, защото преди нея, още февруари месец, трябва да започнат разговори как да се направи и тогава ще се разиграе целия театър. Това каза в студиото на "Денят започва с георги Любенов" анализаторът Татяна Буруджиева.

"Много е важно да видим дали ще се промени конструкцията на самото правителство."

Политиката е изкуството на възможното и изкуството на компромиса. Няма съмнение, че формулата, по която се упражнява властта в момента, е доста компромисна и няма съмнение, че тя едва ли е симпатична на огромната част от гражданите. Но има и нещо позитивно в нея - както се "ежат" един срещу друг, поне се гледат в ръцете и така възниква в някаква степен взаимен контрол. Това констатира Кънчо Стойчев. 

"Най-много ме притеснява финансовата философия, която се натяква на хората, без да им се обясни както трябва, а именно, че е страшно хубаво да имаме 3% бюджетен дефицит. Това е огромна манипулация и лъжа."

Вижте целия разговор във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад