Анализаторите: Третият мандат се провали още след провала на първия

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Третият мандат се провали още след провала на първия. Тогава стана ясно, че в този парламент няма да може да се състави правителство. Лошото, което се случи днес е, че се ускорява закриването на сегашното Народно събрание, преди то да свърши ключови неща в рамките на една-две седмици. Това каза журналистът Петко Георгиев в „Още от деня“.


Той допълни: „Негативно развитие е това, което се случи днес, позитивно е за тези, които пазят по всякакъв начин реформата на съдебната власт и Националната служба за охрана“.

Според политолога Татяна Буруджиева, успоредно със съставянето на кабинет, Народното събрание е могло да свърши много работа и да създаде комисии.

Георгиев коментира: „При поредните избори ще има доста различни неща. Неспособността на втори по ред парламент да достигне до съставяне на някакво смислено мнозинство ще подейства образователно на голяма част от избирателите. Ще могат да погледнат през друга призма хората, които са гласували или решението си да не гласуват. Също самите участници в този процес, не може да не са си направили изводи“.

Вижте целия разговор във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад