Андрей Ковачев: Искаме страните от Западните Балкани бързо да са част от ЕС

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Днес беше обявено създаването на ваксинационни центрове по границата с Република Северна Македония.

Над 1 700 македонски граждани, една част от които са с българско гражданство, в първите 24 часа са заявили желание да получат ваксинация на граничните пунктове. Смятам това за една изключително добра българска инициатива, показваща солидарност с нашите сънародници от другата страна на границата, заяви българският евродепутат Андрей Ковачев.

Евроинтеграция означава, че и двете страни трябва да си свършат домашните задачи – и ЕС трябва да е подготвен за ново разширение, и страните-членки трябва бързо да преодолеят това, което ги е спъвало – миналото, реформите, въвеждането на общо европейско законодателство, обясни той.

Защо искаме страните от Западните Балкани много бързо да са част от ЕС? Защото сме в конкуренция с Русия и Китай и те се опитват да увеличават своето влияние в региона, каза още Ковачев.

Той призова Сърбия да следва общата европейска политика за сигурност и европейска външна политика. Сърбия е страната от Западните Балкани, която в най-малък процент следва общата външна политика на ЕС.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад