Андрей Михайлов, ИТН: Диалогичността от наша страна е гарантирана

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Съществуването на Временната комисия, която ще следи доставките на петрол до "Лукойл" беше обсъждано около 3 часа на заседание на НС вчера. Целта й е да се види какви са доставките на суров петрол в рафинерията в Бургас, какво е преработваното количество, а също и какви количества са дистрибутирани извън България и на националния пазар, това каза в "Още от деня" зам.-председателят на Комисията по конституционни и правни въпроси, депутат от ИТН, Андрей Михайлов.

По думите му все още предстои да се реши дали 47-ят парламент ще приключи работа, затова и не е безсмислено създаването на подобна комисия. Консултациите с политическите партии ще бъдат утре и тогава ще се чуят позициите им, допълни той.

На кого ще бъде връчен третият мандат зависи от президента. Изрази предположение, че решението на държавния глава ще бъде формулирано след като чуе участниците в консултациите.
 
Подчерта, че нагласите на "Има такъв народ" са за диалогичност. Изрази мнение, че при наличието на външнополитически и икономически проблеми, при потенциални рискове около цялата страна, всяка от партиите в парламента е длъжна да направи възможното по силите си, за да задържи страната на повърхността на тези кризи. В този смисъл диалогичността от наша страна е гарантирана.

Михайлов определи като проблем кризата на доверието.

Законопроектът за КПКОНПИ има множество правни дефицити и се нуждае от тяхното изчистване. Спорна е фигурата на разследващия инспектор. Тя е на ръба на конституционно допустимото, защото съчетава в себе си едновременно ролята на оперативния работник, следователя и на моменти е свръховластена, обясни Михайлов.

"Самата нова комисия за противодействие на корупцията - колегиалният орган, е разписано, че ще подпомага дейността на разследващите инспектори. Не ще ги контролира - ще подпомага. Това означава, че те са поставени над колегиалния орган", каза той.

Главата с борбата с корупцията винаги е била приоритет, коментира той и призова да се преживеят казаните думи и да се работи професионално в тази посока.
 
Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад