Андрей Райчев: Записът на ПП шокира не със съдържанието си, а с формата

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Записът, който пусна Радостин Василев, много шокира, но не толкова със съдържанието, а с формата. Не е проблемът как говорят политиците, а какво говорят - това плаши. ПП не разбират отношенията си с Бойко Борисов. Това каза в „Денят започва с Георги Любенов“ социологът Андрей Райчев.

„Бойко Борисов не се стремеше да влезе във властта, а се стремеше да преговаря. Той взе каквото имаше да вземе от тази сделка, а именно да излезе от изолация“, добави той. 

Според Райчев друга грешка на ПП е, че решават да увеличат властта си непропорционално на подкрепата си - това е „преяждане с власт“.

„В момента Борисов няма никаква цел, а се отпуска на креслото и чака да види какво ПП ще направят. Но те нямат разумен ход“, смята той.

Социологът коментира възможните ходове на ПП:

„До няколко дни президентът трябва да даде втория мандат и когато това се случи, ПП имат три възможности - да се върне мандатът при връчването му, завеждат акад. Николай Денков, който да се опита да състави правителство или завеждат някой друг, различен кандидат за премиер от акад. Денков“.

Райчев предполага, че вторият вариант е по-вероятен – Денков да се опита да състави експертен кабинет. 

Вижте целия разговор във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад