Елена Поптодорова: Процесите, които вървят в света, имат отражение върху вътрешната политика на всички държави

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„Продължаваме промяната“ са неопитни по отношение на формулиране на тези и начинът, по който се извършва комуникацията, дори вътрешно между тях.  Нямат нито политически език, нито опитът за това как се прави тази дискретна дейност. Те искат да са нетрадиционна партия, т.нар. облачна партия - всичко да минава във виртуалното пространство. Светът се движи в тази посока, но политическият живот има други характеристики и изисквания. Това каза в „Денят започва с Георги Любенов“ дипломатът и бивш посланик в САЩ Елена Поптодорова.

„Не е възможно 50 души, които са се събрали заедно, да обсъждат специфични, сложни и с висока степен на дискретност въпроси. Това, че те нямат консолидирано по-малко ръководство, в което да се изговори това, което имат да си кажат, е техен проблем“, добави тя.  

Според Поптодорова процесите, които вървят в света, имат отражение върху вътрешната политика на всички държави. Все по-свързани стават вътрешните решения с това, което става по света. 

„Много политически сили отричат глобализма, но той се случва поради плътната обвързаност на събитията вън и вътре“, смята тя. 

Вижте целия разговор във видеото. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад