Ангел Григоров: Не могат масово да бъдат фалшифицирани изборите в Русия

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За първи път са тридневни изборите в Русия. Тази формула беше тествана през 2020 г. по време на гласуването в подкрепа на предложените от президента конституционни промени. Тези промени дават възможност на Путин след четвъртия му мандат, който изтича в момента, да се кандидатира за още два шестгодишни мандата и теоретично да остане на власт от 2036 г. Това каза в „Денят започва с Георги Любенов“ бившият кореспондент на БНР в Москва Ангел Григоров.

„Има интересен фон, на който протича гласуването – специална електорална операция, чиито цели и задачи със сигурност ще бъдат постигнати. А именно преизбирането на Владимир Путин“, добави той.

Според Григоров руснаците имат огромен интерес към дистанционното електронно гласуване, въпреки че на никого не му е много ясно какво точно представлява това гласуване и как работи тази система.

Той сподели разговор, който е имал с политолога Димитрий Орешкин, относно фалшифицирането на изборите в Русия:

„Орешкин ми обясни, че не могат масово да бъдат фалшифицирани изборите. Реалната подкрепа за Владимир Путин е между 50-60%, но резултатът на изборите трябва да е 80 на 100. Независимо дали ни харесва или не, повечето руснаци продължават да подкрепят Путин“.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад