Антоанета Цонева: Установени са още 8 души, които са проявили полицейско насилие по време на протестите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Както със закона „Магнитски“, така и с досиетата „Пандора“, виждаме, че нашите институции са неспособни да преследват такъв тип престъпление, особено когато става въпрос за господин Пеевски. Той излиза и в двата списъка на „Магнитски“ и на досиетата „Пандора“. Това каза Антоанета Цонева в „Още от деня“.

„Трябва да си зададем много въпроси. Къде са КПКОНПИ? Къде е НАП? Някога разследвано ли е имущественото състояние на Пеевски, също и на адвоката му Александър Ангелов, който действа като негово консилиери. Отговорът на въпросите – не“, беше категорична тя.

Според Цонева, НАП трябва да започне данъчна проверка за укриване на данъци и имотното състояние на Пеевски и на адвоката му Александър Ангелов, за да може да бъде установено за какво става дума.

„Ако ние смятаме, че КПКОНПИ е завладяна институция, начело с господин Цацаров, би трябвало да считаме, че в този служебен кабинет НАП е „освободена“ институция.  Не трябва да има пречки да започне  разследване на неговото имуществено състояние“, допълни тя.

Цонева припомни, че в 46-я парламент е била конституирана комисия по закона „Магнитски“. Тя е оглавявана от председателя на „Демократична България“. В рамките на работата на тази комисия било установено, че от 14 проверки, които в годините са били предприемани спрямо Пеевски, всички са прекратени. Той никога не е бил разследван истински от българската прокуратура.

По въпроса за полицейското насилие по време на протестите, Цонева коментира: „Новата проверка, която беше разпоредена  със своя нов обхват, е установила още 8 души, които неправномерно са използвали физическа сила и помощни средства. Много внимателно и отблизо следим как се развива това разследване. Защото е важно хората, които са участвали в това брутално полицейско насилие, да бъдат наистина наказани.“

Вижте целия разговор във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад