Антон Кутев: Обществото вече разбира, че имаме неефективни институции

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Не смятам, че всички политици са мошеници, както и не смятам, че всички досегашни политици са такива. Но виждам места, на които е скандално това, което се случва и то е резултат на обвързване на властите и системно сработване, за да не се спре кражбата. Определено говорим за организирана група. Дали е престъпна ще каже Прокуратурата, това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" говорителят на служебното правителство Антон Кутев.

За две години - 2019 и 2020 г., са похарчени 8 милиарда без обществени поръчки, огромната част от които са изхарчени без никаква гаранция, допълни той и предположи, че всичко това е правено заради комисиони.

По думите му работата на служебното правителство е била да изнесе всички данни, с които разполага. Дали всичко това е престъпление или не - редно е да се произнесе Прокуратурата.

"Колко време трябва да Прокуратурата, за да проследи тези 30 фирми, които са получили милиарди от "Автомагистрали" дали имат толкова пари в сметките си", попита Антон Кутев.

Той отбеляза, че има още много разкрития, които предстои да станат обществено достояние - едно от тях е схемата със санирането.

Говорителят на служебния кабинет беше категоричен, че ако след оповестените данни не последват конкретни резултати, това ще доведе до конституционна криза. Обществото вече разбира, че имаме неефективни институции, които заплашват да се превърнат в конституционна криза, в криза на самата подредба на държавата.

Що се отнася до изборите, Кутев подчерта, че машините са доставени, въпреки проблемите. "Освен това правим всичко възможно да спрем купуването на гласове или поне да го ограничим, ако не можем да го спрем окончателно."

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад