Арести Бойко Борисов и членове на ГЕРБ - коментар на Петър Чолаков, Нидал Алгафари и Юрий Асланов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Бившият премиер Бойко Борисов бе задържан при мащабна полицейска акция на ГД "Национална полиция". Арестувани са още бившият финансов министър Владислав Горанов, и медийният съветник на Борисов - Севдалина Арнаудова.

В студиото на “Денят започва” събитията от изминалата нощ, правните противоречия, които породиха действията на МВР, и политическите последствия от тук нататък коментираха политологът доц. Петър Чолаков, политическият анализатор Нидал Алгафари и социологът Юрий Асланов.

Според доц. Чолаков “сегашното управление ще си направи много лоша услуга с един калпав, много лошо направен арест на бившия министър-председател Бойко Борисов”.

“Предишните нарушения не могат да оправдаят, ако сега има нарушения”, подчерта той и допълни, че трябва да се спазва буквата на закона, за да може тази процедура да бъде полезна за обществото.

Нидал Алгафари припомни, че настоящият премиер “наруши Конституцията на България и подведе президента да наруши Конституцията”.

За Юрий Асланов съвпаданението между посещението на главния евпорейски прокурор в България и полицейската акция затвърждава убеждението, че “важните политически решение се взимат под натиск отвън”.

Какво още казаха коментаторите в предаването вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад