Арман Бабикян: Това са най-умно проведените преговори за кабинет

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Много е хубаво отстрани. Ние отдавна не сме били отстрани - от юли миналата година. Сега следя внимателно, както обещахме. Това коментира в "Денят започва" народният представител в предишните два парламента Арман Бабикян.

Следим принципи, методи, начини на управление, не просто личности, така че трябва да се следи, допълни Бабикян.

Изместиха се малко от обещаното в кампанията, но това е нормално, защото говорим за четворна коалиция. Общият знаменател е да има кабинет, всички са вторачени в това да има правителство.

Имената до последния момент няма да бъдат ясни, защото зависят и от партията, която ги излъчва, и от одобрението на коалиционните партньори, смята Бабикян.

Това са най-умно проведените преговори за кабинет, ако трябва да ги класирам.
Изключително внимателно, изключително деликатно, достатъчно интелигентно проведени и трябва да видим какъв ще е резултатът, обясни Бабикян.

Стабилността е два вида разбиране - колко дълго ще продължи един кабинет. Аз меря политическото време, което дава реформите, допълни той.

Бабикян е категоричен, че няма фиксация в съдебната реформа и личността на главния прокурор.

Парцелирането на властта между бившите и настоящите не е принципното решение на въпроса как работи нормалната законова държава, заяви Бабикян.

Персоналното решение, че сега ще сложим един "много хубав човек" не е решение. Принципът е различен - не е въпросът дали ще е от моите или вашите, а структурата на властта да е по начин, по който властите се контролират една друга, обясни той.

Мечтата на г-жа Нинова се сбъдна - колкото по-слаб резултат, толкова по-близо до властта, коментира още Бабикян, като уточни, че това е шега.

Всички от "Ние идваме" неведнъж сме давали да се разбере, че присъствието на Бойко Рашков в МВР е важно в момента. Важно е там да има непреклонен човек, категоричен е Бабикян.

Ролята на президента беше изиграна достатъчно ясно и достатъчно чисто. Неговата сила беше по-скоро морална и това свърши работа, смята Бабикян.

Той подкрепя предложението за съкращения в държавната администрация.

При нас държавната администрация са едни дружинки от роднини или съпартийци, които трябва да бъдат нахранени. Има стандарти и ние трябва да си дадем ясна сметка за това, категоричен е Бабикян.

Аз съм виждал и преди ДБ и БСП в едно управление. Христо Иванов е бил в кабинета и на Борисов, така че какво? Помните ли колко много наругаха Николай Хаджигенов, когато каза, че трябва да се преговаря и с БСП? Сега 90% от тях са на масата за преговори. Така че, не бързайте да хвърляте камък, допълни той.

Бабикян е категоричен, че всички партии в бъдещото управление трябва да носят отговорност.

Вижте целия разговор във видеото.

 
 
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад