Асен Василев: В момента БСП не са потенциален коалиционен партньор на "Продължаваме промяната"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Още във вечерта на изборите ние казахме, че победителите са ГЕРБ, а "Продължаваме промяната" сме опозиция. Заявихме още, че ще бъдем конструктивна опозиция. Това посочи в "Още от деня" съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

Обясни, че има редица теми, по които ще гласуват "за" и припомни, че има 16 точки, които са важни за ПП. Част от тях са в бюджета, друга част касаят антикорупционната програма. "Ясно заявихме, че подкрепяме еврото да се въведе от 1 януари 2024 г. Още през април заявихме, че сме за подкрепа на военнотехническа помощ за Украйна", отбеляза Василев.

Категоричен е, че голямо различие с ГЕРБ имат относно хартиената бюлетина. Допълни, че с БСП са управлявали.

"В момента да сте чули от нас, че БСП са потенциален коалиционен партньор? Не са. Поне за момента", подчерта съпредседателят на "Продължаваме промяната". Причината за това е хартиената бюлетина, тъй като тя е начин да се върне статуквото обратно на власт.  

"Това е ключът към местните избори. Знаете, че на местните избори миналия път имаше почти 500 000 невалидни бюлетини. Имаше общини, в които над 50% от бюлетините бяха невалидни. Всичко това е прицелено, така че на местните избори да може статуквото да се възпроизведе, да си избере кметовете с фалшификация на вота и всеки, който помага на тази стратегия, няма как да е нормален партньор за нас."

Василев посочи, че за момента са водили разговори за съвместно управление с "Демократична България" в случай, че мандатът дойде при тях. Категоричен е, че много сериозно от ПП се отнасят към втория мандат и ще предложат управленска програма и кабинет, но няма да търсят подкрепа от ГЕРБ.

Целия разговор вижте във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад