Румен Гечев: Не сме слизали от масата за преговори с ПП

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В известна степен ме изненада изказването на Асен Василев, че в момента БСП не са потенциален коалиционен партньор за ПП поради позицията ни за връщането на хартиената бюлетина. Ние от БСП имаме принципи, програма и политики, които сме заложили. Ще направим всичко възможно да се създаде нов кабинет. Това каза в „Още от деня“ Румен Гечев от БСП. 

Депутатът заяви, че от БСП не са слизали от масата за разговори с бившите им коалиционни партньори.

„Хартиената бюлетина е бюлетината на Европейския съюз. Разбирам притесненията на колегите от ПП по този въпрос, но те се опитват да отстранят последиците, а не причините“, допълни той. 

Гечев коментира, че БСП също са били неприятно изненадани с визията на ПП за външната политика на страната. Той смята, че това е причината за състоянието на икономиката в България.

Допирните точки между БСП, ПП и ГЕРБ-СДС според Румен Гечев са по отношение на икономически приоритети като подпомагането на бизнеса и домакинствата през зимния сезон.

„Мисля, че може да изгладим някои различия, а това може да стане само чрез европейската практика. Това се отнася за бюджетирането, за фискалната и икономическата политика“, каза още той.

Вижте целия разговор във видеото. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад