Асен Василев за оставката на Стефан Янев: Когато трябва да вземаш тежки решения, не може да саботираш

Предаване: Панорама, 04.03.2022

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Излизаме много по-силни, защото сме единни и говорим с един глас. Досега трябваше да обясняваме защо войната е война за едни хора, а за други не е. Това заяви в "Панорама" вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев по повод политическата криза в кабинета с оставката на министъра на отбраната Стефан Янев.

Когато трябва да действаш в такива условия и да вземаш такива тежки решения, не може да саботираш тези действия. Всеки от нас има собствено мнение - или вярваш в нещо или не, и ако не вярваш, е най-разумно да си подадеш оставката, смята Василев.

На въпроса защо Тодор Тагарев не е станал военен министър, той заяви:

Тодор Тагарев е изключителен професионалист и ние разчитаме страшно много на неговата експертиза. Той дълго време е работил в Украйна точно този си капацитет - като военен експерт. По думите на вицепремиера обаче, интеграцията и работата с всички структури в НАТО и ЕС е изключително важна в момента, а избраният за министър Драгомир Заков идва от там.

В момента, в който на съседната улица разбиват къщи и Х на брой държави са извикали НАТО да се пазаят заедно, ние трябва да можем да се ползваме от тази колективна защита. Ако всеки пробва да се пази сам, шансът това нещо да се преъхврърли при него, е изключително голям.

Ние ще се броим с всички процеси, насочени срещу българския интерес, независимо дали те идват от Русия или от някъде другаде, категоричен е Василев. Руските процеси са много ясно активирани покрай войната, но не са само те, допълни той.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад