Томислав Дончев: Ние сме опозиция, но това не е повод да клатим държавата

Предаване: Панорама, 04.03.2022

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ние може да сме опозиция, да сме се ситуирали като политически опонент на правителството, но това не е повод да клатим държавата. В такава ситуация, ние не можем да си позволим България да няма министър на отбраната. Това каза Томислав Дончев в „Панорама“.

Той коментира и сложната ситуация у нас:

„Правим разлика между всички видове кризи и техния генезис. Има такава специфика, че част от кризите са вносни. Например, кризата с цените на енергоносителите, инфлацията. Но по отношение на всяка една от тях има български принос. Ние задаваме въпроси и критикуваме по отношение на българския принос, не на тези фактори, които са извън контрола на правителството“, коментира той.

Според Дончев по време на криза държавата трябва да инвестира.

„Ако няма кой друг да помогне, държавата трябва да го направи. Въпросът е дали тя помага достатъчно. Според мен – не. Големият губещ е бизнесът и огромните сметки за електроенергия, които плаща. Това е проблем от миналото лято, не от както започна войната“, смята той.

По думите на Дончев, заради инат не са били приети предложенията за намаляване на големите сметки, които предприятията плащат. Подпомагането на държавата от разликите в цените до 75%, не е достатъчно, допълни той.

Вижте целия разговор във видеото

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад