Асфалтираха дървета в столичен квартал

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Столичният квартал "Мусагеница" осъмна с асфалтирани дървета. Настилката е положена върху една от градинките в квартала, която се използва от живеещите там. След извършените ремонтни дейности са изненадани както жителите на квартала, така и районната общинска администрация.

"В събота следобед видях багери и валяк. В първия момент помислих, че нещо ремонтират, но в крайна сметка сътвориха това. Беше градинка, имаше заведение, имаше трева. Някой явно е решил, че тук е нужен паркинг", разказа Димитър Казаков, жител на квартала.

По думите му никой не е питал или предупредил живущите за случващото се. Сигнал за случая е подаден и в администрацията на район "Студенстки", откъдето са изпратили две работни групи.

"Вчера две работни групи дойдоха на място с наши колеги, едната се занимава изцяло с наредбата по опазване на околната среда, другата е за нарушения по ЗУТ. Създадени са два констативни протокола с предписания за незабавно премахване на асфалта", обясни Василена Георгиева, началник на отдел " Контрол по строителството и инженерна инфраструктура" при СО-район "Студентски".

Екипите са открили човека, който стои зад полагането на асфалта, като той доброволно е подписал протколите за нарушението си.

"Той обясни, че не е искал това да се случи. Искал да направи допълнителен подход към търговския обект в близост, но дори това пак попада в рамките на общинския имот", посочи Георгиева.

Настилката е положена върху общински имот, който е предвиден за озеленяване и няма никакви строителни книжа.

Вижте още в прякото включване

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад