Атанас Атанасов е преизбран за лидер на ДСБ

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Атанас Атанасов беше преизбран за лидер на "Демократи за силна България" на 17-тото национално събрание на партията. Кандидатите за председател на формацията бяха той и заместник-председателят Цецка Вачкова. Общо гласуваха 490 души, 288 от тях подкрепиха Атанасов, а 199 - другия кандидат Цецка Бачкова.

"Ние ще създадем своя предизборен щаб, който да започне работа още отсега, за да можем да подготвим нашите структури, кандидати за общински съветници и кметове и да работим за това "Демократична България - обединение" да разшири своето политическо представителство в страната", заяви Атанасов на живо в предаването "Говори сега".

Той коментира и аферата със шпионския софтуер "Пегас". Според него българските служби нямат отношение по този казус.

"Оставам с впечатление, че прокуратурата търси начин да измисли бомбастично активно мероприятие, за да отклони вниманието от важния въпрос, че там трябва да има реформа и главният прокурор трябва да бъде сменен", заяви Атанасов.

В новото ръководство на ДСБ са четиримата областни управители на партията - от Видин, Хасково, Пловдив и Велико Търново, на които ще разчитат за местните избори.

"Трябва да работим за укрепването на връзките между коалиционните партньори в ДБ, защото в настоящия момент, политическата марка, под която ние се явяваме и печели, е "Демократична България"

Има проблеми, по които се разминаваме, но в правото има един способ - отделя се спорното от безспорното. Това, което е безспорно, става политика, каза още Атанасов.

Вижте повече във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад